Plačila in dostava - Mobos trgovina
 • Dunajska cesta 391a, 1231 Ljubljana-Črnuče
 • Pon - Pet: 8:00 - 17:00 Sob,Ned,Pra: Zaprto
 • info@mobos.si

Plačila

Spletni center mobos.si omogoča naslednje načine plačevanja:

Po predračunu

Po elektronski pošti info@mobos.si ali telefonu 071 300 300 nam vnaprej sporočite svojo željo po izdelavi predračuna in z veseljem se bomo odzvali. Na naročila z zahtevki po predračunu, prejeta med delovniki med 8:00 in 19:00 uro, se skušamo odzvati še isti dan. Zahtevek za izdajo predračuna pa lahko oddate tudi v postopku zaključka vašega naročila. Ko boste potrdili vaše naročilo, vam bomo preko elektronske pošte samodejno posredovali predračun v .pdf obliki.

Plačilni pogoji:

Ob nakupu v spletni trgovini www.mobos.si lahko izbirate med naslednjimi načini plačila:

 • Osebni prevzem – predplačilo na račun podjetja – 100% avans
 • Osebni prevzem – plačilo s plačilno kartico v trgovini (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Karanta in BA Maestro)
 • Osebni prevzem – plačilo s plačilno kartico v trgovini (Diners Club ali Discover)
 • Osebni prevzem – obročno plačilo s plačilno kartico v trgovini (Diners Club do 24 mesecev)*
 • Osebni prevzem – obročno plačilo s plačilno kartico v trgovini (Visa ali Mastercard do 12 obrokov)**
 • Dostava – plačilo prek varnega plačilnega sistema PayPal (strošek nakupa je 3,4%+0,35€)
 • Dostava – plačilo prek varnega plačilnega sistema Stripe
 • Dostava – plačilo s plačilno kartico prek spleta (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro)
 • Dostava – predplačilo na račun podjetja po predračunu (TRR) – 100% avans
 • Dostava – plačilo po povzetju

*S kartico Diners:

Ob enkratnem plačilu stroškov ni. Pri nakupu na 2 do 6 obrokov znaša strošek 4,5 % zneska nakupa, pri nakupu na 7 do 24 obrokov pa 5,5 % zneska nakupa.

Plačilo s kriptovalutami

Spletni center mobos.si omogoča plačevanje s kriptovalutami preko sistema PayCek podjetja Electrocoin.
Pri plačevanju lahko uporabite 16 različnih kriptovalut, vključno z bitcoinom (BTC), etherom (ETH), bitcoin cashom (BCH), ripple (XRP), stellar lumenom (XLM), tetherom (USDT), kitecoinom (LTC), dogecoinom (DOGE) in drugimi.

Postopek plačevanja s kriptovalutami je enostaven in podoben plačevanju s karticami. Ko izberete izdelke in jih dodate v košarico, izberite možnost plačevanja s kriptovalutami, nato pa vam bo sistem ponudil seznam razpoložljivih kriptovalut.
Po izbiri želene kriptovalute se bo prikazal znesek v njeni protivrednosti, generirala se bo QR-koda in naslov za plačilo.
QR-kodo je potrebno skenirati izključno s svojo kriptovalutno denarnico.
S potrditvijo transakcije bo plačilo izvedeno. Na e-pošto bo prejeta potrditev transakcije iz sistema PayCek.
Glede na volatilnost tečaja kriptovalute, ki se lahko spreminja iz minute v minuto, sistem PayCek zagotavlja kupcu pri začetku transakcije fiksno protivrednost tečaja v času, ki je dovolj dolg za uspešno izvedbo transakcije, brez dodatnih stroškov.

**opomba:

za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje).

Več o sistemu Bankart, si lahko ogledate na naslovu: http://www.bankart.si/si/ponudba/procesiranje-prometa-placilnih-kartic/. Če ste imetnik kartice kartičnega sistema Bankart, se lahko za pomoč pri uporabi kartic obrnete na kontaktni center Bankart na telefonsko številko (01) 583 41 83 (več o tem: http://www. bankart.si/si/ponudba/procesiranje-prometa-placilnih-kartic/klicni-center-bankarta/ ). Zaradi zagotavljanja najvišje stopnje plačilne varnosti se nadzira pristnost opravljenih transakcij. V primeru suma zlorabe je vsaka takšna transakcija brez predhodnega obvestila predana pristojnim organom za preprečevanje zlorab.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri podatkih plačnika na blagajni vnesete Naziv podjetja, označite če ste davčni zavezanec za DDV, davčno številko podjetja in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Podrobna navodila za oddajo naročil pravnim osebam najdete tukaj.

Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja Mobos, več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.

Spletna trgovina Mobos.si pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)
 • z nakazilom na račun podjetja Mobos d.o.o. po ponudbi/predračunu
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro, Diners club)
 • z obročnim plačilom s plačilno kartico v trgovini (Visa ali Mastercard do 12 obrokov)
 • z obročnim plačilom do 24 obrokov z Diners Club kartico
 • odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto).*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na naš račun po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja enaka cena.
 • Obročno plačilo Leanpay – Spletni nakup lahko porazdelite tudi na obroke.

Več o tem na povezavi: https://www.leanpay.si/
Splošni pogoji: https://app.leanpay.si/terms-of-use

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV, razen za rabljene artikle – Pri nekaterih novih aparatih v ceno ni vključen 22% ddv – velja predvsem za podjetja – za več info pokličite prodajalca! Cene se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Mobos d.o.o., Dunajska cesta 391A, 1231 Ljubljana-Črnuče elektronski trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen v trgovini Mobos, Dunajska cesta 391A, 1231 Ljubljana-Črnuče. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja blaga.

Cene

Cene, prikazane na spletnem naslovu www.mobos.si, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 • Cene v trgovini označujejo cene, ki veljajo v trgovinah MOBOS. V primeru morebitnih razlik med ceno v spletni trgovini in ceno v posamezni trgovini velja cena, s katero je izdelek označen v trgovini.
 • Spletne cene so cene, ki veljajo v primeru izvedbe naročila preko spletne trgovine mobos.si.
 • Artikel z oznako “Ugodna cena – Akcija” kupcu omogoča nakup izdelka po cenejši – nižji ceni.
 • Artikel z oznako “Odprodaja” – gre za izdelke, katerih dobava ni več možna ali pa se jih kmalu ne bo moglo dobaviti. Cena izdelkov je precej znižana – tudi do 90%.
 • Artikel z oznako “Kot nov” – izdelek je praktično nov, torej zelo malo ali nič uporabljan..
 • Artiklu z oznako “Dodatno znižano” ima še dodatno znižano ceno glede na spletno ceno, ki velja do odprodaje zalog tega artikla. Odstotek znižanja je naveden ob artiklu.

 

Spletne cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Količine

Nakup izdelkov v spletni trgovini je možen v količinah, primernih za gospodinjstva. MOBOS d.o.o. si pridržuje pravico, da naročenega blaga v primeru prevelike količine naročenih izdelkov (s strani istega kupca/gospodinjstva) ne dobavi, oziroma stornira naročilo.

Dostava

V spletni trgovini mobos.si stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Dostava naročenega blaga se izvede v roku, ki je naveden na spletni strani samega izdelka, pod statusom zaloge izdelka »Na zalogi«. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov. Dovoljujemo si pravico do napake pri prikazu zaloge, saj lahko pride do napake pri sinhronizaciji zalog ali pa se izdelek v procesu vašega spletnega nakupa morda ravno opravlja tudi v fizični trgovini in se lahko status zaloge v tem času spremeni, čeprav na spletu to še ni vidno.

Dostava po pošti

Dostavo po pošti izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. V normalnih razmerah je čas dostave 2-3 delovne dni. V času praznikov in med vikendi se rok dostave za čas dela prostih dni podaljša. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je čas dobave do 15 dni (največkrat okrog 3-5 delovnih dni)- V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. Podjetje Mobos d.o.o. si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnila bolj učinkovito.

Hitra dostava po Ljubljani

Ob delavnikih omogočamo tudi hitro dostavo po Ljubljani za izdelke, ki so na zalogi (obvezno je potrebno po telefonu preveriti ali podatek o zalogi drži) in katerih dimenzije ne presegajo 1 metra. Nakup do 12. ure – dostava isti delovni dan

Pogoj za hitro dostavo je, da vpišete naslov za dostavo, ki ima eno od naslednjih poštnih številk:

 • 1000 Ljubljana
 • 1001 Ljubljana – poštni predali
 • 1231 Ljubljana – Črnuče
 • 1260 Ljubljana – Polje
 • 1210 Ljubljana – Šentvid
 • 1211 Ljubljana – Šmartno

V primeru, da vas v času dostave ni doma in paketa ne prevzamete, vam morebitno novo pošiljanje ponovno zaračunamo. V času praznikov in med vikendi se rok dostave lahko podaljša za čas dela prostih dni.

Stroški dostave

 • 3,99 € – za pakete do 5 kg in vrednost naročila do 99,98 €,
 • 5,99 € – za pakete čez 5 kg in vrednost naročila do 399,98 €,
 • Strošek hitre dostave po Ljubljani je 9,99 € za do 5 izdelkov izdelke do 1m velikosti embalaže

Dostava je do vstopa v stavbo.

Osebni prevzem

Izdelke, kupljene v spletni trgovini mobos.si, lahko prevzamete tudi osebno v trgovini MOBOS v delovnem času trgovine. Ko je naročeno blago pripravljeno za prevzem, vas o tem obvestimo preko

×