Pogosta vprašanja in odgovori - Mobos trgovina
  • Dunajska cesta 391a, 1231 Ljubljana-Črnuče
  • Pon - Pet: 8:00 - 17:00 Sob,Ned,Pra: Zaprto
  • info@mobos.si

Zakaj se stranke odločajo za nakup pri MOBOS-u?

Vsi imamo radi nove stvari nekoliko ceneje, zato se trudimo ponuditi našim strankam prav to. Prijazen kolektiv vam strokovno svetuje v kolikor se ne morete odločiti sami. Poleg spletne prodaje imamo tudi fizično trgovino kjer si artikle lahko tudi ogledate v kolikor so na zalogi za prevzem.

Ali so vaši artikli res novi in tovarniško zapakirani?

V kolikor ni drugače zapisano (rabljeno, odprta embalaža) potem so originalno zapakirani. Določene artikle so stranke prišle osebno pogledat ali pa so v izložbeni vitrini, vendar vedno lahko pred prihodom pokličete in vprašate če imamo originalno zapakiran izdelek, v kolikor je  za vas to ključnega pomena.

Ali so mobilni telefoni in tablice odklenjeni? Ali delujejo na vsa omrežja oziroma vse SIM kartice?

DA. Vsi telefoni so odklenjeni. Slovenska zakonodaja je odpravila zaklepanje mobilnih telefonov na mobilna omrežja zato se ne zaklepajo več. V kolikor so telefoni iz tujine so prav tako odklenjeni in jih lahko uporabljate tako doma kot tudi v tujini.

Ali lahko kupim izdelke na podjetje in odbijem DDV?

Vse naše artikle lahko kupite na podjetje. Lahko jih upoštevate kot strošek. Določeni artikli imajo 0% DDV kar pomeni da ni možno odbiti DDV. Takšni artikli so posebej označeni. Gre za 102., 103., 104. in 110. člen ZDDV-1 kjer se obračuna razlika v ceni saj so artikli v komisijski prodaji.

Kaj pomeni, da ni možno odbiti DDV?

Za fizične osebe to ne pomeni nič. Fizične osebe plačajo točno takšno ceno kakor je navedena pri posameznem artiklu.

To spremeni situacijo če tujec želi kupiti izdelek in urediti povračilo davka na meji ko vstopa v svojo matično državo za povračilo DDV in za podjetja/organizacije, ki so DDV zavezanci.

Veliko naših artiklov ima nižjo prodajno ceno kot konkurenca. Izdelki so novi (v kolikor ne piše rabljen). Gre za odkup artiklov od fizičnih oseb, ki so izdelke dobili bodisi kot darilo, bonus, nagrada iz nagradne igre, telefone operaterjev, nakup na odprodajah (kjer bi naenkrat kupili naprimer 1 izdelek in drugega dobili brezplačno) in podobno. Takšne artikle smo kupili nekoliko ceneje kot bi jih plačali pri dobaviteljih, zato je tudi njihova prodajna cena nižja. Takšni artikli (največkrat mobilni telefoni) imajo zato nižjo prodajno ceno in na njih ni možno odbiti 22% DDV. Za fizične osebe in organizacije/podjetja ki niso DDV zavezanci se tak način nakupa ne razlikuje od nakupa z 22% DDV saj v vsakem primeru plača kupec končno ceno. Pri organizacijah/podjetjih, ki so DDV zavezanci, takšne izdelke lahko upoštevajo med stroške, edina razlika je da ni možno odbiti 22% DDV. Za vse naše artikle izdamo račun. Na računu je tudi označena stopnja DDV. Za dodatno razlago smo vam vedno na voljo preko telefona ali emaila.

Ali je možno kupiti takšne artikle tudi na obroke?

Seveda. Ni razlike med artikli, ki jih dobimo preko dobaviteljev ali od fizičnih oseb.

Kako prevzamem vaše artikle?

Artikle prevzamete v naši poslovalnici ali na vašo željo pošljemo po pošti tako kot vse druge artikle.

×